JM Massage Studio 9

Aromatherapie & Thaise yoga massage

Thaise massage

Thaise massage is een traditionele massage techniek die werkt op menselijke energielijnen (genaamd Sen Sib in het Thais ) en is ontstaan bij de monniken in de Thaise boeddhistische tempels duizenden jaren geleden. Thaise massage in het algemeen (Folk style) bestaat uit diverse druk technieken met de duimen, vingers, handen, hiel van de handen, ellenbogen, armen, knieën en voeten en met enkelen speciale lichaam strekkingen.Voordelen van Thaise massage

Thaise massage maakt gebruik van directe druk op de spieren en op de meeste plaatsen van het lichaam, en is in combinatie met lichaam strekkingen voor verdere stimulatie van de vijf voornaamste fysiologische lichaam processen zoals het circulatie systeem, spierweefsel, botten, zenuwstelsel, ademhalingsproces en het spijsvertering proces. Thaise massage bevorderd eveneens de geest, is stress verminderend, ontspannend, verminderd emoties etc. Wat betreft de spirituele aspecten, Thaise massage is gebaseerd op  de elementen van het leven (chakras in yoga) en de Sen Sib (energie lijnen) en activeerd de energie stromen naar de twee energie systemen tijdens de massage. Er ontstaat een vreedsame en harmonieuze samenwerking tussen de gever en de ontvanger beide tot een meditatieve belevenis.

Thaise voetmassage (Reflexologie)

JM Massage Studio 9 verzorgd ook Thaise voetmassages, ook wel reflexologie genoemd. Reflexologie is oorspronkelijk een oud Chinese behandeling en is gebaseerd op de wetenschap dat er zenuweneinden in de zool van de voet zijn verbonden met organen in het lichaam zoals de lever, de nieren, de milt etc. Een herhaalde, zachte massage van deze drukpunten stimuleren en ontgiften de organen en verbeteren de circulatie op de plekken waar problemen zijn in het lichaam.

Voet massage begint met een warming-up massage met de vingers en de handen. Met een klein stokje, gedompeld in massage olie, worden vervolgens de reflexpunten aan beide zijde van de linker en rechter voet onder lichte druk gemasseerd , ook de energie lijnen van de onderbenen (Sen Sib) worden op deze wijze gemasseerd. Tot slot wordt de massage afgesloten met een relaxend voetbad.