JM Massage Studio 9

Aromatherapie & Thaise yoga massage

Aromatherapie massage

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is de praktijk van het gebruik van vluchtige planten oliën samen met essentiële oliën voor het psychische en fysieke welzijn.


Essentiële oliën

Pure essential oil blends made in AustraliaEssentiële oliën worden ook wel etherische of aromatische oliën genoemd. Een essentiële olie is een vloeistof die in het algemeen onttrokken wordt (meestal door stoom of water) van de stengels, bloemen, vruchten, bladeren, wortels, zaden of andere delen van de plant. Essentiële oliën worden ten onrechte oliën genoemd omdat het waterhoudende organische verbindingen zijn. De meeste oliën zijn helder tot geel van kleur, maar sommige zoals die van Patchouli en Kamille zijn amberkleurig of blauw van kleur. De chemische componenten en aroma’s van essentiële oliën kunnen waardevolle psychologische en fysieke therapeutische waarde hebben voor behandeling door ze in te ademen en door opname van de verdunde olie via de huid (b.v. aromatherapie massage).

Voor meer details over meer dan essentie oliën kunt u naar Essential Oil Profiles op het Aroma Web.

Mijn massage studio gebruikt Essentiële olie mixen, elk en deze olie mix bevat verschillende soorten pure oliën om het therapeutische effect te vergroten en worden toegepast bij de sessie van aroma therapie massage. Alle essentiële oliën zijn afkomstig van de distribiteur van Australian Products Pty. Ltd. (ABP) Lorien Vana Biotech Inc. Taiwan.


Gedragen oliën

Essentiële olie wordt vaak verdund met een gedragen olie en vervolgens aangebracht op de huid om daarna opgenomen te worden. In JM Massage Studio 9 wordt een hoge kwaliteit koud geperste zonnebloem olie gebruikt voor de aromatherapie massage. Deze zonnebloem olie bevat veel vitamine A, B en D en E en is rijk aan linolzuur (een onmisbaar omega-6 vetzuur) welke een erg goede voeding is voor de huid (in sommige speciale gevallen werkt het ook bij geïnfecteerde wonden, insecten beten en spataders en sommige mentale problemen zoals depressie en angst) Ook olie extracten met Goudsbloemen (Calendula officinales) en St. Jans kruid (Hypericum perforatum) worden gemixt met een gedragen olie en als essentie olie gebruikt.


Aromatherapie massage

In JM Massage Studio 9, essentiële oliën worden in combinatie met een speciale massage techniek gebruikt, genoemd "Swedish manual lymph drainage". Dit is een vriendelijke, niet diepgaande techniek wat een krachtig effect geeft op het lichaam. De huid wordt gespannen en gedraaid op een speciale wijze wat is gebaseerd op wetenschappelijke en psychologische principes, en heeft bewezen dat het stimulerend en versterkend werkt op de lymfe doorstroming. Hierdoor is de aromatherapie massage een erg effectieve en krachtige techniek om te relaxen, en door de combinatie van essentiële olie met massage vooral ook om te ontgiften en te herstellen.

In JM Massage Studio 9 is het tegen betaling, mogelijk om voor aanvang van de aromatherapie massage een douche te nemen voor verfrissing. Daarna volgt er een kort interview met de masseur om de conditie van u te kunnen bepalen, aan de hand hiervan kan een advies gegeven worden welke combinatie van essentiële olie mix het beste is. Een sessie kan 1 of 2 uur duren (voor meer details zie Tarieven).